Diska

Diska är ett verb som syftar till när man rengör föremål som använts i samband med måltider och matlagning. Ordet disk däremot är ett substantiv som syftar på exempelvis bestick och matporslin som är i behov av rengöring, d.v.s att bli diskade.

Diska är något de flesta människor klarar av rent fysiskt, däremot finns en psykisk spärr. Disk kan vara ångestframkallande vilket enklast kan beskrivas med att ångesten växer i takt med diskberget.


Diska kan också ge fysiska men som ryggvärk, brännskador och uttorkning. I vissa fall även svettningar när man diskar länge i varmt vatten.


För att slippa diska själv kan man skaffa en maskin, mycket praktiskt, nackdelen är däremot att maskinen ska plockas i och ur. Ett lite mer gammaldags sätt att slippa diska är att (som ryktet säger man gör i vissa indianbyar i Sydamerika) använda vandrarmyror som diskmaskiner. Myrorna äter upp matresterna och utsöndrar en syra som för att porslinet både blir skinande rent och samtidigt desinficerat. Fiffigt värre men lite opraktiskt, för var ska myrorna bo emellan diskningarna?

Mitt bästa tips är att skaffa en respektive/slav, vilka till skillnad från maskinen fixar allt och dessutom kan nyttjas till andra saker också.
Eller helt enkelt försöka ta sig i kragen emellanåt och diska själv, än har ju ingen dött av det.

.


Kommentarer
Postat av: jonte

är du SÄKER på att ingen dött av det. jag tvivlar.

2008-04-06 @ 19:53:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0